Soorten trappen

Ieder huis is anders. De een is smal, de ander breed. Hoog of laag. Groot of klein. Recht of met aparte hoeken en vormen. Daardoor zijn niet altijd alle trappen even praktisch of geschikt. Gelukkig hebben veel verschillende soorten trappen in ons assortiment, zodat er altijd wel een model bij zit die past bij jouw woning. Om je zo goed mogelijk te informeren over de trapsoorten die wij aanbieden, vind je op deze pagina een duidelijk overzicht.

Welke trapsoorten heeft Snelle Trappenwinkel?

We hebben ons aanbod expres zo breed en divers mogelijk samengesteld. Zo kom je wat eenvoudige modellen tegen, maar ook meer complexe varianten met bijvoorbeeld twee draaien. Denk aan bovenkwart trappen, dubbelkwart trappen en halfslag trappen. Hieronder het overzicht van de trapsoorten die wij aanbieden:

Standaard trappen

Ons assortiment standaard trappen bestaat uit diverse modellen in de meest gebruikelijke afmetingen. Het enige wat je na bezorging nog hoeft te doen is de trap in elkaar zetten en afwerken.

Keldertrappen

Keldertrappen vervullen doorgaans een praktische functie. Via onze webshop stel je jouw keldertrap naar wens en op maat samen. Hierbij zijn rechte trappen en trappen met een kwart het meest gebruikelijk.

Rechte trappen / steektrappen

Rechte trappen worden ook wel steektrappen of molenaarstrappen genoemd. Dit is de meest simpele vorm van een trap. Rechte trappen hebben we in allerlei uitvoeringen. Op maat te maken en verkrijgbaar in diverse materialen.

Tweekwart trappen

Tweekwart trappen, ook wel dubbelkwarttrappen genoemd, maakt in totaal twee draaien in dezelfde richting. Een ideale keuze, omdat het relatief weinig ruimte in beslag neemt. Onder de trap houd je ruimte over om een toilet of trappenkast te maken.

Onderkwart trappen

Onze onderkwart trappen hebben onderaan een draai van 90 graden, links- of rechtsom, en gaat na de draai recht omhoog. Dit type trap heeft als voordeel dat je het makkelijk kunt bewandelen.

Hoogslaper trap

Daarnaast bieden we ook trappen voor hoogslapers aan. Hierdoor kunnen kinderen veilig uit bed klimmen. Veilig in gebruik, functioneel en ruimtebesparend!

Losse houten traptreden bestellen

Maar ook als je op zoek bent naar losse treden voor je trap, ben je bij ons op de juiste plek. Sinds kort bieden we ook losse houten traptreden aan die we op maat vervaardigen. Ontdek het assortiment!

Meer weten over onze soorten trappen?

Op zoek naar aanvullende informatie over een soort trap of twijfel je over de juiste vorm in jouw situatie? Klik dan één van de trapsoorten aan en doe inspiratie op of kom meer te weten over de eigenschappen van elk individueel model. Staat de gewenste trapsoort niet tussen bovenstaand rijtje? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee. In oplossingen denken is onze specialiteit!

Meer dan 20 jaar ervaring

Met meer dan 20 jaar ervaring binnen onze branche kunnen we elke klant adviseren. Hier halen we dan ook veel plezier uit. Met onze webshop en trap bouwpakketten willen we het voor iedereen zo makkelijk mogelijk maken om zelf de mooiste trapsoorten te bestellen. Deze trappen hebben we zo ontwikkeld dat zelfs iemand met weinig kluservaring de trap in elkaar kan zetten.

Nu bestellen? Snel bezorgd!

Een trap gevonden die helemaal bij je smaak en interieur past? Ga dan direct door met bestellen of vraag een offerte aan. Je ontvangt van ons na het bestellen altijd een productietekening op maat. Tevreden? Dan zetten we je ontwerp door naar productie. Begin alvast maar met voorbereidingen treffen, want je trap kunnen we doorgaans binnen 3 werkweken leveren!

Snelle Trappenwinkel
Logo