Mahonie balustrades

Of je nu je trap, overloop of vide wil verfraaien, mahonie balustrades voegen een vleugje elegantie en stijl toe aan je woning. Mahonie staat bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en duurzaamheid, wat deze houtsoort zo geschikt maakt voor het vervaardigen van balustrades. Maak kennis met de mahonie balustrades van Snelle Trappenwinkel.

Toont alle 2 resultaten

Ons assortiment mahonie balustrades

Mahonie is een van de bekendste hardhoutsoorten, welke nog steeds in veel situaties wordt gebruikt. Het hout is sterk, betrouwbaar en stevig, wat het bij uitstek geschikt maakt voor het maken van balustrades. De donkerrode tot bruine kleur heeft iets deftigs. Iets luxe. De perfecte aanvulling op jouw interieur. Bekijk hieronder ons assortiment mahonie balustrades en kies een variant die bij je wensen past.

Wat zijn de kenmerken van mahonie balustrades?

Je herkent mahoniehout aan de kenmerkende roodbruine kleur. Dankzij de bekendheid van deze houtsoort, wordt mahonie inmiddels ook met deze kenmerkende kleur aangeduid. Er zijn nog meer kenmerken en eigenschappen te onderscheiden van mahonie balustrades, dit zijn:

  • Zeer slijtvast: mahonie is een zeer sterke houtsoort die prima tegen een stootje kan. Ook kent het hout een lange levensduur en gaat dus met gemak vele jaren mee.
  • Perfect voor klassieke interieurs: de elegante uitstraling en de donkere kleur maakt de balustrade perfect voor klassieke en authentieke interieurs. Maar ook als je graag je moderne interieur van een klassiek tintje wil voorzien, is mahonie een goede keuze.

  • Onderhoudsvriendelijk: een ander voordeel van mahoniehout is het feit dat het weinig onderhoud vraagt. Regelmatig schoonmaken met een milde zeepoplossing en soms opnieuw lakken of oliën, is meestal voldoende om de kwaliteit en levensduur van de balustrade te behouden.

  • Donkerrode tot bruine kleur: wereldwijd is mahonie geliefd om zijn warme, rood- tot bruinachtige tinten en fijne nerfpatroon. De houtsoort heeft van nature een prachtige uitstraling die de tand des tijds doorstaat. Bij blootstelling aan licht zal mahonie met de tijd rijpen en een diepere, rijkere kleur ontwikkelen, wat een meerwaarde biedt aan het uiterlijk van je huis.

  • Zorgen voor meer veiligheid: jouw veiligheid staat bij ons voorop. Onze mahonie balustrades worden met oog voor detail gemaakt en voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en stabiliteit. Je kunt erop vertrouwen dat je een stijlvol en veilig hekwerk in huis haalt.

Verkrijgbaar in diverse afmetingen

Bij Snelle Trappenwinkel begrijpen we als geen ander dat geen enkel trappenhuis hetzelfde is. Smaken, maar ook verwachtingen verschillen per persoon. Om deze reden kun je de lengte van de mahonie balustrade zelf bepalen. Je hebt kunt elke balustrade per centimeter bestellen. Zo weet je zeker dat het hekwerk perfect aansluit op je trappengat. Eventueel werk je je ontwerp nog af met balusters (spillen) en muurplanken, maar dit is geheel optioneel.

Opschuren en afwerken met laagje olie

Jouw mahonie balustrade leveren we als compleet bouwpakket bij je thuis, inclusief montagehandleiding. Volg de stappen uit de handleiding en je balustrade staat als een huis! De montage is goed te doen, zelfs als je weinig kluservaring hebt.

Om de levensduur en kwaliteit van het hout te verlengen, adviseren we je het hout een keer op te schuren en af te werken met een laagje olie of lak. De kleuren van het mahonie komen mooi naar voren en het hout krijgt diepte.

Bestellen via Snelle Trappenwinkel

Mahonie balustrades zijn de ideale combinatie van schoonheid, duurzaamheid, en veelzijdigheid die weinig andere materialen kunnen evenaren. Of je nu je huis wilt opknappen of een nieuw project begint, overweeg mahonie als een aantrekkelijke optie voor balustrades. Bestel direct via onze webshop en ontvang je bouwpakket doorgaans binnen drie werkweken!

Snelle Trappenwinkel
Logo