Balustrades

Balustrades zijn een essentieel onderdeel van elke trap of verhoogd platform. Het is een hekwerk dat wordt gebruikt als extra veiligheid op een overloop, vide of zolder, waardoor het risico op vallen en letsel wordt verminderd. Ze zijn bij Snelle Trappenwinkel verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, waardoor je de mogelijkheid hebt om balustrades te kiezen die past bij jouw interieurontwerp en persoonlijke smaak.

Wat zijn de voordelen van balustrades?

Balustrades bieden vele voordelen, zowel op het gebied van veiligheid als esthetiek. Het belangrijkste voordeel is ongetwijfeld de veiligheid die ze bieden. Door een stevige barrière te vormen, voorkomen ze dat mensen per ongeluk naar beneden vallen. Dit is vooral van belang wanneer je met kinderen of ouderen woont. Met balustrades kun je met een gerust hart genieten van je trap, overloop, balkon of terras, wetende dat er een goede beschermer aanwezig is.

Naast dat ze functioneel zijn, zijn ze ook echte eyecatchers. Of je nu kiest voor een klassieke houten variant die warmte en charme uitstraalt, of een zwarte balustrade die een strakke en luxe uitstraling geeft, ze kunnen de algehele uitstraling van de  ruimte aanzienlijk verbeteren.

Wat is de minimale hoogte van een balustrade?

De minimale hoogte wordt meestal bepaald door lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. Over het algemeen wordt een hoogte van minimaal 90 centimeter tot 1 meter gehanteerd om voldoende bescherming tegen valgevaar te bieden. Deze hoogte zorgt ervoor dat de balustrade effectief is in het voorkomen van ongelukken en biedt een veilige omgeving voor bewoners en gasten.

Houd rekening met lokale bouwvoorschriften

Het is belangrijk om altijd de specifieke bouwvoorschriften en richtlijnen van jouw regio te raadplegen, omdat deze kunnen variëren en specifieke vereisten kunnen hebben voor de hoogte om te voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Door te voldoen aan de minimale hoogtevereisten, kun je ervoor zorgen dat jouw balustrade voldoet aan de voorgeschreven veiligheidsnormen.

Een veelzijdig en hoogwaardig assortiment

Snelle Trappenwinkel biedt een uitgebreid, sterk en duurzaam assortiment, die zowel voor veiligheid als een prachtige uitstraling zorgen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten. Hout wordt vaak gekozen wanneer een warme uitstraling gewenst is.

Gemaakt van de beste houtsoorten

Wij kunnen een balustrade vervaardigen uit verschillende houtsoorten, zoals grenen, beuken, mahonie, eiken, wit en zwart. Of je nu de natuurlijke schoonheid van hout wil benadrukken of de moderne elegantie van de kleur zwart wil uitlichten, bij ons vind je de perfecte match voor jouw specifieke wensen.

Neem contact op voor hulp en vragen

Als specialist op het gebied van trappen en alles wat daarbij komt kijken, helpt het team van Snelle Trappenwinkel je graag bij de keuze en installatie van een balustrade. Mocht je vragen hebben of behoefte hebben aan meer informatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons bereiken via info@snelletrappenwinkel.nl of telefonisch op +31 06 833 66 820. Ons team staat klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

Snelle Trappenwinkel
Logo