Rubberwood trappen

Het gebruik van rubberwood zien we steeds vaker terug voor het ontwerp en vervaardigen van bijvoorbeeld kasten en meubels, maar ook trappen. De eigenschappen van rubberwood zijn gunstig omdat het materiaal zich goed laat bewerken, het relatief goedkoop is en het goed te combineren is met andere materialen. Bij Snelle Trappenwinkel koop je de mooiste rubberwood trappen die we op maat voor je maken.

Toont alle 5 resultaten

Wat is een rubberwood trap?

Rubberwood is eigenlijk een afvalproduct. Een product afkomstig van de rubberboom. Deze bomen worden gebruikt voor de productie van latex. Na ongeveer 25 jaar geeft de rubberboom geen latex meer en wordt dan gekapt. Het hout verkeert vaak nog in uitstekende staat en kan dus gebruikt worden om allerlei meubels en trappen van te maken. Een duurzame keuze dus!

Doorgaans heeft een rubberwood trap verlijmde panelen die de trap een unieke uitstraling geven. De delen zijn naadloos en zeer stevig verlijmd, waardoor ieder deel aanvoelt als massief hout en ook zo bewerkt kan worden.

Wat zijn de voordelen van een rubberwood trap?

Rubberwood is een sterke houtsoort, in de klasse hardhout. En vanwege de lichte kleur van het hout, lijkt rubberwood op eiken, maar is een stuk voordeliger. Overige voordelen van rubberwood trappen zijn:

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Doet het goed in veel interieurs
  • Een goedkoop alternatief voor eiken
  • Is zeer sterk en laat zich goed bewerken
  • Werkt nauwelijks en blijft lang mooi
  • Behandelbaar met een kleur olie naar wens (Charcoal zwart bijvoorbeeld)

Wat kost een trap in rubberwood?

Rubberwood trappen worden steeds vaker gekozen vanwege de voordelen die het materiaal met zich meebrengt. Ook is de trap een stuk goedkoper dan andere hardhoutsoorten zoals eiken of beuken. Bij ons bestel je een trap van rubberwood al vanaf €1700,-. Echter is de totaalprijs afhankelijk van het aantal treden en eventuele afwerking die je wenst. De prijs kan dus nog oplopen. Bij het samenstellen van je trap staan alle kosten vermeld. Doe je een aanpassen aan de tekening? Dan zal de prijs automatisch aanpassen. Je weet dus precies wat je koopt!

Wat is rubberwood voor hout?

Rubberwood is ook wel bekend als rubberhout. Dit is een houtsoort afkomstig van de Braziliaanse rubberboom uit het Amazonewoud. Maar ook in plantages in Zuidoost-Azië worden de bomen inmiddels gepland. Rubberwood is een echte hardhoutsoort met een densiteit van 560-640 kg/m3. Vanwege de kleur en de eigenschappen wordt het materiaal ook wel vergeleken met eikenhout, alleen is het duurzamer en bovendien een stuk goedkoper.

Eenvoudig naar wens af te werken

Het hout van je rubberwood trap is licht. Als je het leuk vindt om je trap mooi af te werken, dan hebben we goed nieuws. Het hout is namelijk goed te verven, beitsen of oliën, waardoor er telkens weer een nieuwe uitstraling ontstaat.

Greywash

Tegenwoordig zijn een greywash of whitewash enorm populair. Dergelijke verfsoorten geven je trap een licht effect, maar zijn ze niet volledig dekkend. Je rubberwood trap krijgt zo een authentieke look.

Natuurlijke look

Wil je juist de natuurlijke uitstraling van het hout behouden? Werk je trap dan af met een transparante vernislaag. Dit geeft je trap niet alleen een luxe uitstraling, het beschermt je trap van rubberwood ook tegen beschadigingen en krassen.

We adviseren je trap altijd te voorzien van een beschermlaag, omdat je er doorgaans intensief gebruik van maakt. Zo heb je er lang plezier van en kan hij prima tegen een stootje.

Alleen nog zelf monteren

Heb je je trapgat goed ingemeten en ben je tevreden met je ontwerp? Plaats dan je bestelling. Wij nemen je aanvraag in behandeling en kijken nog eens kritisch naar het ontwerp en maken we een productietekening. Zo weten we zeker dat je wensen haalbaar zijn. Zodra je akkoord hebt gegeven op de tekening gaat je trap in productie. Je kunt je trap doorgaans binnen 3 werkweken verwachten. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is de trap monteren en eventueel afwerken.

Bestellen bij Snelle Trappenwinkel

Snelle Trappenwinkel heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van trappen inmeten, produceren, leveren en monteren. Heb je vragen over je tekening, heb je twijfels of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Neem zeker contact met ons op. We voorzien je graag van deskundig en persoonlijk advies op maat.

Snelle Trappenwinkel
Logo