Hoe kunnen we helpen?

Rubberwood trap

U bent hier:
< Alle onderwerpen
Rubberwood trap

Een Rubberwood trap wordt steeds vaker gebruikt in plaats van andere houtsoorten. Het voordeel van een rubberwood trap is dat deze een stuk voordeliger is dan andere hardhoutsoorten als beuken of eiken. Rubberwood heeft een lichte kleur, maar kan bewerkt worden met een eventuele olie. Hiermee kan zelfs een kleur gecreëerd worden die op eiken of mahonie lijkt.

Wat is rubberwood?

Rubberwood hout is afkomstig van de rubberboom. Deze bomen worden gebruikt voor de productie van latex. Na een jaar of 20 – 25 heeft de boom niet voldoende rendement meer en wordt hij gekapt. Dit hout wat hieruit onstaat wordt veel gebruikt in de interieurs tegenwoordig, maar wij maken er ook trappen van. Het is een hardhout soort welke een gunstige prijs heeft. Daarnaast krimpt het hout niet snel en is het makkelijk te bewerken.

 

Een trap maken in rubberwood

Rubberwood is een uitstekend houtsoort om een trap van te maken. Dit kan in een combi variant en een complete trap. Met een combitrap maken we de treden uit rubberwood en de bomen uit vuren hout. Het voordeel hiervan is is dat dit gunstiger uitvalt qua prijs. Vuren hout is namelijk goedkoper en sneller te bewerken. Deze bomen gronden we dan in wit of antraciet, wat een sfeervolle stijl geeft. Deze combi zorgt er voor dat de treden langer mee gaan, aangezien het hardhout een stuk slijtvaster is.

Offerte aanvragen
Hoofdstukken
Snelle Trappenwinkel
Logo