Trappen Inmeten

Met deze handleiding kunt u een trap inmeten.
De maten van de trap worden bepaald door de horizontale en de verticale maat van het trapgat. Er hoeft niet gemeten te worden in graden en/of schuinte.

 

Als voorbeeld gebruiken we deze onderkwart trap, bestaande uit een A, B, en een C maat.

Om het makkelijk te houden gebruiken we bij deze handleiding de begaande grond en de 1e verdieping. Dit kunnen natuurlijk ook de 1e en de 2e verdieping zijn!

Belangrijk: Wij adviseren u 2 cm stelruimte, dit om het monteren van de trap makkelijker te maken. Is uw trapgat dus 85 cm breed, neem dan een trap van 83 cm breed.  Dit geld ook voor de lengte maat.

Trap inmeten

trap inmeten

Bezoek op locatie?

Is inmeten moeilijk voor u? Of wilt u graag advies? Onze adviseur kan u ter plekke adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Contact opnemen

Stap 1:

U begint bij maat A. U begint met meten van de begaande grond naar de verdiepingsvloer. Dit doet u vanaf de afgewerkte vloer. Mocht er dus laminaat, parket of tegels liggen, dan kunt u dit ook bij de maat optellen.

 

Stap 2:

De 2e stap is maat B. Dit is de totale lengte van de trap. Dit is het makkelijkst te meten aan de bovenkant van het trapgat. Bij deze opgemeten lengte adviseren wij u ook 2 cm stelruimte toe te passen.

 

Stap 3:

De 3e stap is maat C. Dit is de totale breedte van de trap. Deze is het makkelijkst te meten aan de bovenkant van het trapgat. Bij deze opgemeten lengte adviseren wij u ook 2 cm stelruimte toe te passen.

 

Stap 4:

Controleer uw opgemeten lengtes nog eens. Dit om fouten te voorkomen.

Hierna kunt u gemeten informatie invullen bij een trap naar wens. Hierbij zijn ook verschillende opties verkrijgbaar.

Bekijk alle trappen

Snelle Trappenwinkel
Logo