Tweekwart trappen

Op zoek naar een trap die weinig ruimte in beslag neemt? Dan is een tweekwart trap wellicht een slimme keuze. De trap draait zowel aan de onder- als bovenkant, waardoor deze extra ruimte bespaart. Via Snelle Trappenwinkel bestel je tweekwart trappen als bouwpakket. Je hoeft ‘m alleen nog zelf te monteren!

Toont alle 2 resultaten

- 12%
halfslag trap met twee kwarten
Vuren Trap met halfslag

Vuren Trap met halfslag

Vanaf 750,00
- 11%
Dubbelkwart trap met twee kwarten
Trap met dubbelkwart

Trap met dubbelkwart

Vanaf 850,00

Waarom kiezen voor een trap met twee kwarten?

Een tweekwart trap is een trap die twee keer een kwartslag draait en vaak twee spillen heeft. De draai levert een mooi bewegingseffect op, iets wat je niet krijgt bij rechte trappen. Bovendien past een trap met twee kwarten in zowel kleine als grote ruimtes. Een tweekwart trap wordt ook wel een dubbelkwart trap of halfslag trap genoemd.

Halfslag trap met twee kwarten

Dit is de kleinere versie van deze twee trappen, en gaat maximaal tot een sparingmaat in de lengte van 210 cm. Het voordeel van deze trap is, dat je in een zeer kleine beperkte gemakkelijk omhoog kunt komen. Nadeel van deze trap is dat als de trap wat hoger wordt, en de uitvalsparing wat smaller, dat de trap moeilijker beloopbaar wordt. In deze situatie is het in sommige gevallen verstandiger om voor een dubbelkwart trap te gaan.

Dubbelkwart trap met twee kwarten

Dit is de grotere broer van de houten halfslag trap. De dubbelkwart trap beschikt over twee spillen, om meer stabiliteit te geven aan de trap. Deze trap kan langer worden uitgevoerd dan 210 cm, waardoor de aantrede beter wordt, waardoor de trap beter beloopbaar is. Mocht je trapgat kleiner zijn dan 210, dan is het verstandiger te kiezen voor de halfslag trap. Dit is namelijk van belang aangezien de spillen anders strak tegen elkaar aan komen.

Tweekwart trappen op maat kopen

Via onze webshop stel je eenvoudig je trap met twee kwarten naar wens samen. Niet alleen ben je vrij om de maatvoering te bepalen, ook qua afwerking en accessoires heb je ter keuze over. Wordt het een open of dichte trap met stootborden? Inclusief trapleuningen of zonder? Is hekwerk gewenst? Wel of geen antislip-strips? En moeten we je trap alvast in de grondverf zetten?

Allemaal opties waaruit je kunt kiezen als je besluite een tweekwart trap te kopen. De prijs verandert automatisch bij elke aanpassing die je doet. Je komt dus nooit achteraf voor verrassingen te staan.

Geleverd als kant-en-klaar bouwpakket

Helemaal tevreden met je ontwerp? Plaats dan je bestelling. Wij maken vervolgens een productietekening op maat van je tweekwart trap en sturen deze inclusief offerte naar je toe per email. Ga je akkoord? Dan gaat je trap in productie. Doorgaans kun je jouw binnen 3 werkweken verwachten. We leveren je trap als bouwpakket.

Het enige wat dan nog moet gebeuren is de trap monteren. Weinig kluservaring? Geen zorgen, je ontvangt van ons altijd een montagehandleiding waarin alle stappen staan uitgelegd. Zelfs de onervaren doe-het-zelvers kunnen hiermee uit de voeten.

Van fabrikant naar klant

Bovendien hebben wij de productie van al onze trappen, zo ook trappen met tweekwart, in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij de levertijden kort houden, evenals de kosten, en een constante hoge kwaliteit van onze producten waarborgen.

Begin direct met samenstellen

Het samenstellen van een tweekwart trap gaat vaak gemoeid met veel beslissingen, onzekerheden en vragen. Kom je ergens niet aan uit of wil je dat een expert meekijkt naar je ontwerp? Aarzel niet om contact op te nemen. We werpen graag een blik op je ontwerp en geven persoonlijk advies.

Snelle Trappenwinkel
Logo