Een veilige trap

Iedereen zou graag wel een veilige trap willen. Er zijn ook nog veel huizen in Nederland en België zonder een veilige trap. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en is niet altijd te voorzien. Daarom is het altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen. Ook hebben we in dit lijstje enkele tips om jou bestaande trap veiliger te maken.

 

  1. Geen leuning

Er zijn nog steeds veel trappen in Nederland en België zonder trapleuning. Deze trappen zijn veel vermoeiender lopen en zijn ook nog gevaarlijk. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn kunnen hierdoor de trap moeilijk bewandelen. Hierdoor bestaat het risico dat mensen vallen. Dit geld tevens ook wanneer je een keer snel van de trap afloopt, ook dan kan het misgaan. Het wordt nog gevaarlijker wanneer een trapleuning los zit of zelfs van de muur af kan schieten. Bij de keuze van een trapleuning is er keuze uit verschillende modellen. Kies het model wat u mooi vindt en wat u het fijnst vindt lopen.

barcelonnette 4

2. Korte treden

In vaak oude huizen zit een steile trap.  Deze trappen hebben vaak ondiepe treden waardoor het belopen van de trappen wordt vermoeilijkt. Deze korte traptreden kunnen een valpartij veroorzaken doordat u snel mis kan stappen op de té kleine treden. Om een valpartij te voorkomen kunt u eventueel kiezen voor nieuwe traptreden, of meteen voor een hele nieuwe trap gaan. Met de nieuwe trap heeft u ook geen problemen meer, zoals kleine reparaties of andere gevallen.

    3. Trappen zonder antislip

Een van de meest verkochte accessoire is een antislip strip. Deze antislip strip voor de trap voorkomt het uitglijden op de trap. Deze optie is vooral handig met kleine kinderen, voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn. Maar denk niet alleen aan anderen, het kan u ook een keer gebeuren, bij het even niet opletten.

exclusieve trap hout donker 2

Snelle Trappenwinkel
Logo